Adresa

Miloša Dujića bb
78240 ČELINAC

Radno vrijeme

Pon – Sub 8:00 – 18:00
Ned – Neradno

Pozovite nas

LJEPILA

Drvo je prirodan materijal, koji unosi dah prirode u poslovne i stambene objekte. Proizvodi iz ponude fabrike parketa “DI FAČO” Čelinac su izrađeni od najkvalitetnijeg drveta i vrlo efektno se uklapaju u raznolika stilska okruženja u objektima različite namjene. Podjednako efektno djeluju u stambenim i poslovnim prostorima, dug vremenski period odolijevaju habanju i drugim mehaničkim opterećenjima, a održavanje je vrlo jednostavno.

Uređenje enterijera je vidno olakšano sa kvalitetnim parketom. Pored kvalitetnog parketa, važno je koristiti kvalitetne lakove i ljepila, koji garantuju dugotrajno korištenje i jednostavno održavanje. Preduzeće “DI FAČO” u svojoj ponudi ima bogat izbor lakova i ljepila vrhunskog kvaliteta od dokazanih proizvođača.
Za savršen izgled našeg parketa koristimo i najkvalitetnija ljepila.
Obično ljepilo na vodenoj bazi nabavljamo iz Istočnog Sarajeva.

Pravilnim nanošenjem ljepila iz naše ponude omogućava se ugradnja najkvalitetnijeg parketa i njegovo korištenje dug vremenski period. Svi proizvodi iz naše ponude ljepila se nanose prema uputstvima proizvođača, čime dolazi do izražaja njihov dokazani kvalitet. Pakovani su u originalnoj ambalaži u više veličina, a naše ljubazno osoblje daje kupcima potrebne savjete za pravilnu upotrebu. Ljepila iz naše ponude se ističu kvalitetom, koji smo dokazali ugradnjom na brojnim objektima.
Osobine ljepila određuju način primjene. Moć vezivanja je izuzetna, postiže se pravilnim nanošenjem, prema uputstvima proizvođača. Nakon određenog vremena parket prijanja za podlogu, nakon čega se može opteretiti i koristiti. Ljepila iz naše ponude imaju viskoznost i tiksotropiju usklađenu sa standardima, čime je omogućeno jednostavno nanošenje, bez razlivanja.
Moć vezivanja održavaju dug vremenski period, bez narušavanja elastičnosti i plastičnosti ljepila. Plastičnost i elastičnost ljepila omogućavaju određenu pokretljivost parketu prilikom korištenja, sa vraćanjem u prvobitni položaj, bez trajnog pomjeranja. Podne obloge se ne smiju opteretiti prije pravilnog vezivanja za podlogu, a nakon pravilnog vezivanja može se izvršiti brušenje.
Drvo je prirodan materijal koji reaguje na sve promjene u okolini, kao što su vlažnost, temperatura i drugi faktori. Pravilnim nanošenjem ljepila i polaganjem parketa se izbjegava pojava neravnina koje se mogu pojaviti zbog uticaja okoline. Nakon pravilnog postavljanja, parket je izuzetno otporan na vanjske uticaje, a unutar objekata stvara ugodnu atmosferu, čime dolaze do izražaja najbolje osobine drveta.