Adresa

Miloša Dujića bb
78240 ČELINAC

Radno vrijeme

Pon – Sub 8:00 – 18:00
Ned – Neradno

Pozovite nas

PILANA

Kontakt

Miloša Dujića bb
78240 ČELINAC

Di Faco

Pilana

Pilana “DI FAČO” u Brezičanima, kod Prijedora počinje sa radom 15.10.2007. godine, čime je zaokružen proizvodni ciklus, od primarne proizvodnje do finalnog proizvoda. Hrastove trupce iz očuvanih prirodnih prostranstava je potrebno izrezati na zadane dimenzije i pripremiti za dalju preradu.
Primarna prerada prvoklasne sirovine u vlastitim pogonima je pogodna za odabir najkvalitetnijih stabala i izrezanih proizvoda, olakšava kontrolu kvaliteta i objedinjuje proizvodni proces.
Pilanski proizvodi, kao polazna sirovina za preradu u fabrici u Čelincu, se izrađuju uz puno poštovanje savremenih standarda za ovu oblast.
Zahtjevno evropsko tržište i strogi propisi o kvalitetu podrazumijevaju vrhunski kvalitet proizvoda koji se plasira na tržište evropskih zemalja.
Kontrole kvaliteta počinju sa ulaskom trupaca u pilanu i završavaju sa odlaskom gotovih proizvoda do kupca. Zaposleni radnici su dobri poznavaoci drveta, sa dugogodišnjim iskustvom.
Svojim odgovornim radom i znanjem daju puni doprinos prepoznatljivom kvalitetu “DI FAČO” proizvoda. Odabir najkvalitetnijh stabala i stalna kontrola tokom primarne prerade su pouzdana garancija kvaliteta finalnih proizvoda.
Pilana zapošljava 20 radnika, sa mjesečnom preradom od 200 m³ trupaca, uglavnom hrasta kitnjaka. Proizvodi iz naše pilane se koriste isključivo za proizvodnju tankog parketa i seljačkog poda od 14 mm. Značajna sredstva se ulažu u modernizaciju pogona, čime se postiže vrhunski kvalitet primarne prerade drveta.
Pilanski proizvodi se klasiraju, pravilno odlažu, čime se stvaraju potrebni uslovi za dalju uspješnu preradu. Primarna prerada i sušenje stvaraju kvalitetnu polaznu sirovinu, bez zaostalih napona između spoljnih i untrašnjih dijelova, čime se sprečava pucanje i cijepanje prilikom ugradnje i korištenja.Pravilnim regulisanjem odnosa površinske i unutrašnje vlažnosti, polazna sirovina se oslobađa zaostalih napona i stvara dugotrajan proizvod koji je otporan na mehanička naprezanja.
Pilana “DI FAČO” proizvodnjom kvalitetne polazne sirovine za dalju preradu značajno poboljšava kvalitet parketa “DI FAČO”.