Adresa

Miloša Dujića bb
78240 ČELINAC

Radno vrijeme

Pon – Sub 8:00 – 18:00
Ned – Neradno

Pozovite nas

DI FAČO

O NAMA

Pošaljite nam upit

Poslaćemo Vam ponudu

Kontakt telefon

+387 51 555 410

Fabrika za proizvodnju parketa “Di Fačo”

Fabrika za proizvodnju parketa “DI FAČO” iz Čelinca uspješno posluje više od 10 godina, a svoj rad zasniva na profesionalnom i kvalitetnom pružanju usluga u proizvodnji parketa i izboru materijala za rad.

Izgradnja fabrike, koja danas zapošljava 65 radnika je počela 20.05.1997. godine i prvo je preduzeće na ovim prostorima koje se bavi proizvodnjom i prodajom klasičnog i lamelnog parketa i seljačkog poda. Od 15.10.2007. godine, počinje sa radom pilana u Brezičanima, kod Prijedora, čime je u potpunosti zaokružen proizvodni ciklus.

 

Od samog osnivanja, osnovno opredjeljenje je bilo proizvodnja parketa od najkvalitetnijih vrsta drveta iz očuvanih šuma u okruženju. Hrast kitnjak se ističe osobinama koje su potrebne za proizvodnju parketa vrhunskog kvaliteta. Nakon više od 10 godina uspješnog rada “DI FAČO” proizvodi su i dalje prepoznatljivi po prirodnoj sirovini sa ovih prostora. Naši proizvodi su ugrađeni u mnogobrojne stambene i poslovne objekte u zemljama regije i Evrope.

Ugradnjom parketa iz naše ponude u stambene ili poslovne prostore se unosi atraktivan, potpuno prirodan proizvod, sa izuzetnim eksploatacionim karakteristikama. Koristi se dug vremenski period, postiže značajne uštede energije, stambenim i poslovnim objektima daje uočljiv i prirodan izgled, lako se uklapa u raznolika stilska okruženja, sa jednostavnim održavanjem.

Jednostavno i uspješno održavanje parketa, zavisi prvenstveno od pravilne ugradnje. Drvo je poznato kao materijal koji uspješno podnosi različita mehanička opterećenja, a hrast se posebno ističe svojim kvalitetom. U svojoj ponudi “FAČO” pruža usluge ugradnje i održavanja parketa, a u ponudi se nalazi i bogat izbor ljepila i lakova od dokazanih svjetskih proizvođača.

Izgradnjom pilane naša ponuda je u potpunosti zaokružena. Stabla vrhunskog kvaliteta se režu i pripremaju za dalju preradu. Piljevina i drugi otpadni materijali se koriste za zagrijavanje prostorija i u sušarama, a od viškova se proizvode izuzetno kvalitetni briketi i peleti.

“DI FAČO” proizvodi i usluge – Od primarne obrade drveta do ugradnje i održavanja hrastovog parketa!

Imate upit za nas

Pošaljite nam email